Česta pitanja i odgovori

Potražite odgovore na česta pitanja

Pripremili smo odgovore na neka od najčešćih pitanja o enjoi digitalnim jelovnicima. Ako među njima ne pronađete odgovor, kontaktirajte nas na info@enjoi.hr, rado ćemo vam odgovoriti!

Kako gosti pristupaju jelovniku?

Vaši gosti pristupaju digitalnim jelovnicima putem web preglednika na svojim mobitelima ili putem Android aplikacije. Budući da je omogućeno otvaranje jelovnika izravno u preglednicima (Chrome, Safari, Samsung Internet…), preuzimanje aplikacije nije potrebno.

Gost će posjetiti stranicu m.enjoi.si, skenirati vaš QR kod i voila! Želite li da gosti pristupe vašem jelovniku putem vlastite poveznice, više o tome saznajte ovdje..

Također, gosti mogu otvoriti vaš digitalni jelovnik pomoću vlastitih čitača QR kodova.

Kakvi su početni troškovi za korištenje digitalnih jelovnika?

Do 1. siječnja 2021. upotreba digitalnih jelovnika potpuno je besplatna za sve pružatelje usluga. Jedini troškovi nastali korištenjem QR jelovnika su troškovi tiska u slučaju da želite da se mi pobrinemo za ispis tisak kodova.

Nakon isteka ove posebne ponude, enjoi jelovnici naplaćivat će se po cijenama definiranim u našem cjeniku. To znači da mnogi elementi ostaju zauvijek besplatni.

Kako mogu započeti koristiti jelovnik?

Početak korištenja jelovnika je jednostavan i brz. Evo kako započeti, ali ako trebate pomoć, kontaktirajte nas i rado ćemo vam pomoći. Kontaktirajte nas i ako želite da vam pripremimo jelovnik baziran na vašoj postojećoj ponudi.

 1. Registrirajte se besplatno
 2. Kreirajte jelovnike (kategorije ponuda, npr. pizze iz krušne peći, ribe i morski plodovi…)
 3. Kreirajte ponudu, odredite cijenu i dodajte sliku (npr. Pizza Margherita…)
 4. Kreiranu ponudu dodajte u jelovnik
 5. Kreirajte novi kod unutar lokacija i provjerite je li jelovnik na toj lokaciji aktivan. U slučaju da želite omogućiti naručivanje, morate kreirati kod za svaki stol na vašoj lokaciji.

Kako mogu implementirati QR jelovnike?

Budući da se jelovnicima pristupa putem QR koda, potrebno je osigurati dobro postavljene kodove koji su gostima odmah dostupni. Ako točno znate kako prezentirati kodove, rado ćemo vam pomoći kod dizajna i tiska, ali ako još nemate ideju, predlažemo vam sljedeće načine:

Upotreba bez opcije naručivanja

 • Plakat na ulazu
 • Plakati na zidovima u unutrašnjosti
 • Na podmetačima za hranu

Upotreba s opcijom naručivanja

 • Naljepnica na rubu stola/na šanku/na postojećem jelovniku
 • Kartonski trokut za na stol
 • Na podmetačima za čaše
 • Gravirano u stol
 • Letak u stalku za začine
 • Kao A4, A5… list

Pročitajte više o funkcioniranju kodova i narudžbi

Jesu li promjene jelovnika odmah vidljive?

Da. Svaka promjena na jelovniku, bilo da se radi o nazivu ponude, vremenskom ograničenju, cijeni itd., ažurira se i odmah je vidljiva.

U kojoj mjeri mogu prilagoditi izgled svog jelovnika?

Jelovnici
Jelovnike i ponude možete prezentirati bilo kojim redoslijedom, promijeniti prikaznu sliku ponude i ikonu jelovnika.

Boje i grafički identitet
Izgled jelovnika možete prilagoditi vlastitom grafičkom identitetu. Omogućujemo vam odabir boje tekstova, pozadina, kao i da dodate vlastiti logotip. Za sve dodatne prilagodbe kontaktirajte nas i zajedno ćemo pronaći najbolje rješenje.

Domena
Pristup jelovnicima možemo omogućiti putem vaše vlastite domene, npr. jelovnik.restoran.si. Ako želite koristiti vlastitu domenu, kontaktirajte nas.

Kako mogu osigurati lijepi izgled jelovnika?

Grafički identitet
Upotrijebite logotip u horizontalnom formatu uz odgovarajuće kontraste boja unutar glave jelovnika, kao i ponude.

Nazivi jelovnika & ikone
Za jelovnike odaberite kratke i sažete nazive, a istovremeno iz našeg izbora ikona odaberite ikonu koja najbolje prezentira odabrani jelovnik.

Slike ponude
Izradite kvalitetne fotografije, jer ćete time postići bolji dojam, ali i učinkovito prezentirati ponudu. Savjetujemo vam da koristite slike svjetlosive pozadine, proporcionalnih dimenzija (širina bi trebala biti slična visini).

Opis ponudbe
U kratkom opisu ponude navedite samo ključne podatke ili komponente svake ponude, jer će ovaj opis biti prikazan na otvorenom jelovniku Za detaljan opis ponude, koji je prikazan u okviru otvorene ponude, navedite opis koji će uz što manje teksta reći što više o samoj ponudi.

Alergeni
Odaberite odgovarajuće alergene i nemojte ih navoditi u opisu ponude. Alergeni će biti jasno prikazani kao vlastiti segment unutar otvorene ponude.

Kako izgleda naručivanje?

Koristeći opciju narudžbe, vaši gosti mogu naručiti hranu koju žele izravno na svoj stol. Kupac bira ponudu na vašem digitalnom jelovniku i naručuje. Konobari će odmah biti obaviješteni o primljenoj narudžbi. Primljena narudžba može sadržavati i komentare gosta.

Da biste koristili opciju naručivanja, svaki stol mora imati vlastiti QR kod pomoću kojeg se može odrediti lokacija narudžbe.

Mogu li koristiti jelovnik bez naručivanja?

Da. Naručivanje je neobavezna značajka koju možete omogućiti ili onemogućiti u svojim postavkama. Isto vrijedi i za plaćanje putem aplikacije.

Odlučite li se za korištenje jelovnika bez naručivanja, možete upotrijebiti jedan QR kod, ali ako želite omogućiti naručivanje, potreban vam je poseban QR kod za svaki stol.

Besplatno započnite s korištenjem digitalnih jelovnika!

Isprobajte enjoi QR izbornike i dobijte 1 mjesec MAXI pretplate potpuno besplatno; počnite naručivati ​​već danas i unaprijedite svoje poslovanje.